dimarts, 4 de febrer del 2014

And One: Tour

S'acosten els concerts d'And One que es van cancel·lar a finals del 2013. Tan lluny que semblaven les dates i ja estan aquí.

Ahir vaig estar mirant les dates i els llocs on tocaven i al final crec que optaré per Berlin (90% segur) i, després, ja es veurà, però tenen molts números Dresden i Münich. A més, just aquestes ciutats són les que tenen, per a mi, els teloners més interessants. Ja es veurà segons els preus, també. El tour i els teloners són els següents:

  • 16.03.2014 Köln (X-Divide)
  • 29.03.2014 Magdeburg (Second Version)
  • 30.03.2014 Hannover (Goldkint)
  • 05.04.2014 München (Distain!)
  • 12.04.2014 Leipzig (Steinkind)
  • 19.04.2014 Hamburg (Blitzmaschine)
  • 26.04.2014 Dresden (Head-Less)
  • 02.05.2014 Berlin (setlist A) (Solitary Experiments)
  • 03.05.2014 Berlin (setlist B) (Formalin)

I, justament avui, l'Steve Naghavi ha enviat una de les seves llarguísimes cartes en alemany. És complicat posar-la aquí i encara no està penjada al seu facebook, però podem destacar-ne alguns punts.

Primer fa un petit resum de què fa 25 anys que van fer el seu primer concert, que han tingut molts altibaixos i que la darrera crisis va ser gran. Aquí em perdo una mica en les seves explicacions, però sembla que diu que fins ara no ha explicat la veritable raó i que posarà remei a aquest fet. Llavors no sé si el que ve a continuació és la raó, però em sembla que seria massa simple.


Comenta que li agraden totes les cançons dels darrers dos discs: Tanzomat i S.T.O.P., però que hi ha masses estils diferents dins seu i que això no el convenç. Que segons l'estat d'ànim en el que es troba, li ve de gust escoltar un disc, però que ha de passar alguns temes perquè no hi acaben d'encaixa. Posa com a bon exemple: Electrocution, Playing Dead i Dancing in the Factory. Totes 3 cançons del Tanzomat, i ben diferents entre elles: la primera més EBM, la segona més tranquil·la i la tercera més pop-alegre.

És per això, que tot i la feina extra que comporta, que ha decidit treure al mercat 3 discs a la vegada. Cada un amb una línia diferent i que ja estan quasi llestos. Els anomena Trilogie 1, pel que podem sospitar que finalment no s'acabarà And One? Aquesta part tampoc no m'acaba de quedar clara. Sembla que s'ho ha repensat i seguirà amb el projecte, però ves a saber. Pel que fa a aquesta primera trilogia, tenim:
  • Magnet: synthpop melancòlic i ja enllestit. Comenta que sorprendrà als seguidors perquè té noves característiques, els textos estan en alemany i tracten de l'amor, el final, la mort...
  • Propeller: EBM old school. Comenta que fa 3 anys que va prometre aquest àlbum i que aquí està. Que gira més al voltant de l'EBM, però amb tocs pops, tipus Deutschemaschine o Electrocution. Està quasi acabat. Les lletres també són en alemany i tracten temes més polítics.
  • Achtung 80: "fun synthpop" dels 80. Aquest comenta que recorda els inicis del synthpop i que les lletres són en anglès. Aquest és el que té més pinta de disc pop, alegre i despreocupat.

També explica que el metge no li recomana estar més de 2 hores dalt de l'escenari. Al principi el concert havia de durar 4 hores, però ho retallaran a "només" 3 que, la veritat, ja em sembla fantàstic. Hi presentaran els 3 nous discs (que no sap si sortiran abans o durant la gira) i reviuran temes antics que estaven apartats, també. Els setlist canviaran d'una ciutat a una altra i que comença una nova era!