diumenge, 16 d’octubre del 2011

Festival In-edit Beefeater 2011

Ja ha passat un altre any i torna a estar aquí un nou In-edit Beefeater.

Potser no hi ha coses espectaculars, però al final m'he acabat comprant un abonament de 10 pel·lícules i ja les tinc escollides. Primer vaig marcar les imprescindibles i després les que sonaven interessants.

Intentant quadrar tots els horaris amb la feina, les classes d'alemany, el Barça i el Barça de futbol sala, al final n'he hagut de descartar algunes i quedar-me'n d'altres que potser no m'interessaven tant, però mai es pot tenir tot. Al final m'he quedat amb:


Last Days Here: Spinal tap va fer riure i Anvil era agredolç, però el riure s’acaba aquí. Cantant dels heavies Pentagram, Bobby Liebling agonitza al soterrani patern fotent-li al crack. El drama de la seva caiguda, tan exagerat que sembla fictici, es torna cant de resurrecció.



The Sacred Triangle: Bowie, Iggy & Lou 1971-1973: En tres anys crucials, les carreres dels tres genis es van entortolligar, per fortuna del seus talents i de la humanitat. Els ets i uts de la carambola d’influències que va gestar Ziggy, el Transformer i Raw Power s’expliquen aquí minut per minut. Luxós.


George Harrison: Living in the Material World: Lennon va dir que dins de George hi vivia un misteri. Martin Scorsese desxifra l’enigma en un documental profund que també és una reflexió sobre èxit i fracàs. Yoko Ono, McCartney, Clapton i més examinen el seu pas de nen a Beatle, i més enllà.


The Other Side of The Mirror: Bob Dylan at the Newport Folk Festival : El so de Dylan anant-se’n (del folk). Una fascinant captura de la seva radical evolució en tres anys: d’apocat imitador de Woody Guthrie a sarcàstica rockstar en embrió. El va esbroncar l’audiència el 1965 quan va tocar elèctric? La resposta, aquí.


The Libertines: There Are No Innocent Bystanders: El 2010 va veure com es reunia l’aliança del vici. Aquest film combina epifanies i baixeses passades –r’n’r i poesia, somnis bohemis, heroïna i crack, fama i supermodels– amb història present per explicar l’estranya història de Pete Doherty i Carl Barât. Viuen!


Talihina Sky: The Story of Kings of Leon: Retrat de família musical amb granja al fons. Kings of Leon són pura white trash del Sud. Un film de contrastos extrems –groupies i vídeos al costat de serps, rifles i gossos bornis– que descobreix, amb gires pel mig, la seva sang rural i les seves (tosques) arrels profundes.


Queen - Days of Our Lives: Un extens documental per a una carrera bíblica. La seva història, de grup uncool a força dominadora global, de teloners de Mott the Hoople al Live Aid, explicada disc per disc (i anècdota per anècdota), amb el superb estil BBC. No estava tot dit, ja ho veieu.


The Ballad of Genesis and Lady Jaye: Una història d’amor Frankenstein. No content de canviar el paisatge del rock’n’roll, el músic industrial va decidir reptar la biologia. La singular història del seu cut-up més radical: ell i la seva parella des/reconstruint-se, mitjançant la cirurgia, en la mateixa persona.


Cracked Actor: David Bowie: El famós film sobre l’estada del músic a Los Angeles, l’any 1974. Un inestable, esquelètic i paranoic Bowie en plena addicció a la cocaïna parla d’ansietat, cut-ups, rockstardom i alter egos mentre van succeint-se els seus èxits. Desassossegador.


From Mao to Mozart: Isaac Stern in China: El violinista anglès és convidat el 1979 pel govern xinès. Debats sobre Mozart i capitalisme, classes magistrals per a estudiants i la cara podrida de la "revolució cultural" en un oscaritzat documental musical que supera amb escreix el gènere.


Aquí hi ha tota la programació.