dimarts, 15 de març del 2011

Franz Xaver Messerschmidt

No sóc gaire de parlar d'art, ni tan sols d'anar a museus... En general no els entenc i llavors m'avorreixen. Però fa unes setmanes, a El País hi havia un article amb unes fotos que em van impressionar.

Són unes escultures de finals del segle XVIII i que semblen tant actuals que fan posar els pèls de punta.


El seu autor és Franz Xaver Messerschmidt, un escultor alemany-austríac que va realitzar 69 bustos amb expresions facials molt forçades, tal i com es pot veure a les imatges.


Incomprès a la seva època i amb algun tipus de desordre mental, va realitzar la majoria d'aquestes "cares" mirant-se a ell mateix al mirall i copiant les expressions en marbre i bronze.

La veritat és que hi ha poca informació al respecte, doncs són unes escultures de ja fa molts anys i l'autor era una persona molt reservada. El que se'n coneix és degut a una entrevista que li va permetre a Friedrich Nicolai, un escriptor alemany.

Poso algunes galeries d'imatges a continuació: Webumenia, Belvedere, WGA, Limmat, Limmat Pairs, John Coulthart, Neue Galerie...

Al final he decidit posar-ho al blog per a enrecordar-me'n, ja que aquest matí hi pensava i no era capaç de dir-ne l'autor. D'aquesta manera sempre ho podré buscar per aquí.

1 comentari:

música: ni temps ni espai ha dit...

La veritat és que són unes escultures que impressionen. No se si són bones obres d'art o no, però a mi m'han agradat.

Salutacions