divendres, 11 d’octubre del 2013

VNV Nation: Transnational

Per fi ha sortit a la venda el cd de VNV Nation. Ja fa un temps que el grup va traient un nou disc cada 2 anys. Aquesta vegada és el moment de Transnational.

La portada és la següent:


I el tracklist:
  1. Generator
  2. Everything
  3. Primary
  4. Retaliate
  5. Lost Horizon
  6. Teleconnect Pt.1
  7. If I was
  8. Aeroscope
  9. Off Screen
  10. Teleconnect Pt.2
L'he escoltat avui un parell de vegades i no sona malament. Com ja he comentat d'altres vegades, esperava un nou gir en el so del grup i trobo que segueix bastant la línia dels anteriors treballs, però això tampoc vol dir que sigui dolent.

Comença amb un tema, Generator, instrumental que passa bastant desaparcebut. Segueix Everything, amb una veu una mica forçada i amb un so clàssic de VNV Nation, intentant sonar èpic. Primary ja l'havia pogut escoltar fa uns dies per Youtube i està molt en la línia de l'Automatic. Tot i que no és especialment original, té parts (l'inici, la manera de cantar del Ronan) que m'agraden bastant.

Retaliate és el tema que ens van donar gratuïtament abans de sortir el disc. És de les més fosques del disc i per ara és de les que més m'agraden. La segueix Lost Horizon una altra instrumental tranquil·la. Teleconnect Pt. 1 continua amb el to de l'anterior cançó, però hi afegeix la veu. Una balada. El començament de If I was em recorda a una barreja del tema Gratitude de l'anterior disc i OMD. Noto algunes similaritats amb aquest grup en diferents punts, estaré perdent el cap? Després es torna un altre tema tranquil.

Aeroscope també és un tema instrumental, però m'agrada molt més que els anteriors. Té un toc més agressiu. La segueix Off Screen, que juraria que la van tocar a Munich. És més alegre i animada. Dóna més ganes de posar-se a ballar que les anteriors. Finalment, Teleconnect Pt.2. Comença sent una altra cançó instrumental tranquil·la (fins al voltant del minut 6) i el Ronan acaba cantant un nou tema pausat.

Cal tenir en compte que pràcticament no l'he escoltat, així que tot pot canviar bastant, però inicialment aquesta és la meva opinió. Es tracta d'un disc principalment tranquil i pausat, amb petites excepcions. A veure com va evolucionant.