dimarts, 8 d’octubre del 2013

Surveillance: Oceania

Tom Shear, conegut per ser Assemblage 23, està preparant un projecte paral·lel que es diu Surveillance. Em pensava que ja n'havia parlat i ara només ampliaria la informació, però no ho he trobat per enlloc del blog.

Així doncs, comencem pel principi. Fa uns 4 mesos que es va donar a conèixer aquest side project a indiegogo, on el mateix Tom Shear va penjar un video comentant que s'embarcava en un nou grup i que si s'arribava a l'objectiu de 2.500$, treuria un àlbum sota el nou grup, Surveillance.

Crec que en relatius pocs dies va aconseguir els diners que volia i, al final, ha arribat a obtenir-ne 15.850$. Per a què la gent s'animés, va penjar un video on apareix ell mateix.


Per tal d'animar a la gent a participar, també va escriure un text bastant divertit a la mateixa pàgina d'indiegogo i, a més, també va permetre la descàrrega gratuïta d'una de les cançons. Es diu Rise i comenta que és la que més s'assembla al so d'Assemblage 23.


Les opcions per a poder aportar diners a la causa eren molt variades, des de poder donar 1$ (4 persones ho han fet) i rebre a canvi les gràcies eternes del Tom Shear, passant per 5$ (9 persones) per a què aparegui el teu nom, una còpia del cd per 20$ (200 persones), 1 hora de parlar amb el Tom per 100$ (3 persones), que faci un remix d'una cançó del teu grup per 350$ (5 persones) o, fins i tot, que et portés el cd a casa en persona per 10.000$ (cap persona) i, a sobre, cuinaria per a tu i 3 amics. Però el millor és la manera com està redactat, amb la ironia que el caracteritza.

Un cop situats, ja podem centrar-nos en les noves i més recents notícies. Tenim informació sobre l'àlbum, que es dirà Oceania, una referència a la novel·la 1984 de George Orwell i els temes sembla que tindran relació amb ella. La portada serà la següent:


Les cançons ja estan decidides, però els falta un ordre. Per ara, només tenim els noms: I Was There, Corridor, Rise, Husk, Homeland Security, Voyeur, Eye to Eye, Thoughtcrime, Belief, Panic.

El tipus de música el defineix entre el pitch black dark synthpop a un agressiu old school EBM. Diu que és el seu àlbum més analog, que ha buscat tècniques de producció més aviat retros per a donar una sensació de l'època de la guerra freda i que té alguns punts en comú amb Assemblage 23, però que és realment diferent.

Finalment, es disculpa perquè tot i que l'àlbum estava previst pel 15 d'octubre, no hi arribarà a temps i deixa una data oberta més de cara a finals de novembre. Comenta que ja quasi està tot llest, que la part musical està quasi al 100% i que només faltaria retoacr algunes parts vocals, lletres i fer alguns mixs.

Ara tornava a escoltar la cançó que va compartir gratuïtament i, és clar, recorda a Assemblage 23 perquè té la mateixa veu especial del Tom Shear. Tot i això, pel que diu serà bastant diferent, pel que jo ho espero amb ganes.