dimarts, 6 de març del 2012

Dave Gahan & Soulsavers

Ja fa un temps que corre la notícia per internet, però volia esperar, primer, a què fos oficial i, després, a poder compartir alguna cançó. Al final, però, només m'he pogut esperar a què fos totalment oficial.

En Dave Gahan, que farà 50 anys aquest 2012, posarà la veu i algunes lletres al nou disc de Soulsavers.

Vaig parlar sobre el grup quan en Mark Lanegan n'era el cantant col·laborador. La seva veu em va deixar fascinada. Potser l'estil del disc no és el meu preferit, una barreja de rock i soul. Alguna cançó potser sona a blues. De fet etiquetar se'm dóna bastant malament, però suposo que amb aquestes tres paraules és més o menys senzill fer-se'n una idea.

L'estil no és el que escolto normalment, però tot i això el segueixo posant de tan en quan. Amb l'afegit d'en Dave Gahan potser l'estil pot canviar una mica, però suposo que la idea del grup és mantenir el seu estil i només anar variant de cantants. Serà interessant de totes maneres.

El disc es dirà "The Light The Dead See" i sortirà a la venda el 21 de maig. El tracklist és el següent:
  1. La Ribera
  2. In The Morning
  3. Longest Day
  4. Presence of God
  5. Just Try
  6. Gone Too Far
  7. Point Sur Pt.1
  8. Take Me Back Home
  9. Bitterman
  10. I Can't Stay
  11. Take
  12. Tonight

Probablement aquesta possibilitat ha permès que en Dave Gahan pugués aportar més del que ell crea per si sol i, per això, Depeche Mode té previst treure un nou disc i el més probable és que tinguem una gira el 2013. És per això, també, que no esperem una gira de Soulsavers amb en Dave al capdavant.

Amb ànsies ja per escoltar-ho, per veure quina barreja d'estils poden mostrar-nos, recordem alguna de les cançons que conec de l'anterior àlbum, Broken, amb en Mark Lanegan: Some Misunderstanding:



A la pàgina oficial de Depeche Mode també se'n parla.