dilluns, 31 de desembre del 2007

Editors - An end has a start

Editors són un grup de rock (indie) britànic. Han estat un altre dels grans descobriments del 2007, tot i les crítiques que he pogut llegir per la xarxa.

El 2005 van treure el seu primer disc "The back room", però jo els he conegut amb "An end has a start" que va sortir el juny del 2007.

Se'ls compara amb molts grups (Interpol, Joy Division, Coldplay (?)...) però crec que tenen un estil una mica diferent. Interpol tot just els acabo de descobrir, pel que no puc comparar-los gaire. Amb Joy Division... buf! Crec que la música i les lletres de Ian Curtis són molt més fosques i desesperades, Editors son més pop i, probablement per això, m'agraden més. Pel que fa a Coldplay, és una broma?

La veu del cantant, Tom Smith, sona molt profunda (sembla que hagi de ser més gran) i et fa posar els pèls de punta en alguns moments:

The saddest thing that I'd ever seen
Were smokers outside the hospital doors



Les cançons del nou cd són:

01. Smokers Outside The Hospital Doors
02. An End Has A Start
03. The Weight Of The World
04. Bones
05. When Anger Shows
06. The Racing Rats
07. Push Your Head Towards The Air
08. Escape The Nest
09. Spiders
10. Well Worn Hand

An end has a start:


Podria seguir posant videos però no acabaríem mai: més vídeos

Després de tocar fa poc al festival Wintercase, tornaran en directe a Barcelona el 31 de març (Razzmatazz) però ves a saber com estarà el meu pressupost d'aquí a llavors. Esperarem una mica a veure què tal evoluciona tot, però estic segura que en directe poden sonar molt i molt bé.