dilluns, 16 de desembre del 2013

Concert: Blume, Solar Fake & Covenant

Per fi va arribar dissabte i el dia del concert. Al final vam ser uns quants que vam anar junts cap allà i més que vam anar trobant i van anar arribant a mesura que avançaven les hores. Va estar divertit. Així doncs, anem a explicar què tal va anar tot.

Cap a les 20h sortien Blume i la sala encara estava molt buida. Per això vam poder situar-nos sense problemes al davant de tot i disfrutar del seu breu concert. Van tocar amb ganes i força i va estar entretingut, tot i que no els coneixíem. Els temes que van tocar són els següents:


Al final ningú volia el setlist, així que està a casa de record. Després també van venir a l'aftershow party i van estar molt discrets. Ens vam fer algunes fotos amb ells i la vaig clavar preguntant si eren anglesos, al que van respondre que no, que eren italians. Ja ni ho recordava. Però bé, també els vaig dir que ens havien agradat força.


Després d'un canvi d'escenari, va sortir Solar Fake. Com que el Frank, que acostuma a acompanyar a l'Sven en directe està de baixa, el va substituir l'André, un noi que estava molt animat i que ens va acabar regalant la cervesa que tenia (marca del Mercadona...)


Disposaven de poc temps per a tocar, així que van basar el seu setlist en el darrer cd. Va estar bé, però tant jo com d'altra gent que vaig sentir pel voltant, vam trobar a faltar alguns temes genials dels anteriors àlbums. Aquestes van ser les cançons que van tocar:


Aquí la sala ja començava a omplir-se i la gent s'anava animant. L'Sven va estar bastant actiu i va cantar molt bé. Vam estar intentant esbrinar com distorsinava la veu, perquè no podia ser que cantés d'aquella manera en algunes cançons. Al final vam optar per pensar, que encara que no estigués fent playback, sí que tenien algunes veus dobles pregrabades (o alguna mena de botó al micròfon).

Finalment, i amb la sala ja quasi plena, va sortir Covenant per tal de presentar el seu darrer disc, Leaving Babylon, precisament començant amb aquest tema. L'escenari sense res especial i els dos "nous" membres, un a cada costat, deixant l'espai centrar perquè l'Eskil Simonsson pugués anar endavant i endarrere tal i com acostuma a fer ell.


El dia anterior havien tocat a Madrid i havia llegit un parell de comentaris negatius, però al final el concert va estar molt bé. Bé, almenys a mi em va agradar. El concert potser va ser una mica curt, però va sonar molt bé, vam poder cantar i ballar sense estar excessivament apretats (tot i que estava bastant ple) i ens ho vam passar molt bé.

Van tocar diversos temes del nou disc que no van desentonar gens amb els clàssics de sempre. No tenien cap setlist per l'escenari i no n'he trobat cap per internet (per ara), però no van faltar temes com: Last Dance, Ignorance and Bliss, Ritual Noise, Bullet, The Beauty and the Grace, Call the Ships to Port, We Stand Alone...


Després, a l'acabar i havent menjat alguna cosa, vam anar cap a l'Undead, on vam poder seguir disfrutant una estona de la bona música, dels membres de Covenant i de Blume, fins que cap a les 4h els nostres cossos van dir prou i vam haver de retirar-nos cap a casa, cada un com va poder. Al final a casa meva n'érem 4, tenint en compte que només hi ha un llit, l'endemà els mals d'esquena i l'esgotament estaven assegurats. Però va valdre la pena.