dilluns, 9 de maig del 2011

Sales de Concerts: Bikini

Sempre que vaig a una sala de concerts nova tinc un munt de dubtes. Per això, ara ja fa unes setmanes vaig pensar en escriure uns quants posts sobre les sales de concert a les que vagi, per tal que sigui informació útil per a gent que no hi ha anat mai o que no ho recorda.

Ho aniré posant amb la nota sales de concerts per a trobar-ho més fàcilment i començo per a la que tinc més a mà: la Sala Bikini de Barcelona.


Es tracta d'una discoteca, però es pot llogar per a fer concerts, que seria la part que ens interessa.

Primer, una mica d'informació general i després concreto més alguns dels temes. M'agradaria conservar una mateixa estructura per a totes les sales per a què sigui més fàcil. A veure si amb el que se m'acudeix avui n'hi ha suficient. S'accepten idees i correccions:

  • Inicis: 1953
  • Situació: Avinguda Diagonal 547 ó C/ Déu i Mata 105 (més endavant hi ha explicacions més concretes de com arribar-hi)
  • Ubicació: sota terra
  • Transport públic: metro L3 parada Les Corts, autobusos diversos i tramvia
  • Accessibilitat: l'entrada consta d'una rampa i després tenen un ascensor per a baixar a la sala en sí
  • Aforament: 650 persones (crec que per a concerts es deu quedar a la meitat a no ser que obrin la sala del costat). És més aviat petita-mitjana
  • Horaris: acostumen a començar d'hora perquè a partir de les 23h-23.30h crec que ja no tenen permís per a ser sala de concerts, pel que s'acaba sempre molt puntual
  • Segurates: correctes. A l'entrada et miren la bossa i un cop a dins només es dediquen a prohibir fumar, vigilar que ningú molesti en excés i el tema de les fotos/videos depèn del dia i el grup, però mai he tingut problemes reals
  • Lavabos: al baixar les escales a la dreta. Espaiosos, nets (almenys al començament) i crec que n'hi ha uns 5
  • Guardarropía: gran i preu al voltant d'un 2€
  • Venda d'entrades: un cop a dins, baixant les rampes a la dreta. Es poden comprar o recollir un cop estan obertes les portes de la sala en general
  • Merchandising: a l'entrada. Al pis de dalt, abans de baixar cap a la sala, però un cop ja ensenyada l'entrada del concert
  • Escenari: elevat
  • Barres: hi ha una barra a cada costat de la sala, amb dues persones a cadauna.
  • Beguda: whisky normalet amb Coca-Cola 10€
  • Qualitat del so i il·luminació: bons


Els lavabos sempre faran referència al de les dones, per motius obvis, i el preu de la beguda serà en base a un whisky normalet (JB, Ballantine's, etc.) amb Coca-Cola també perquè és el que acostumo a prendre.


Ja concretant més alguns temes: com arribar-hi. La sala es troba a l'Illa Diagonal i tot i que només hi ha una porta d'accés, es pot accedir a la zona en qüestió tant desde l'avinguda Diagonal, com des del carrer Déu i Mata.

Si hi arribes abans d'hora i no hi ha gent esperant, no acabes de trobar l'entrada, doncs es tracta d'una porta de ferro que dóna pas a la sala subterrània. Però allà hi és. A la imatge es pot veure que les fletxes indiquen com arribar-hi i el punt blau és on està la porta. Està com en un pati interior d'illa.


Es pot arribar tant en metro com en bus o tramvia. Potser no tots et deixen a prop, però són distàncies que es poden fer caminant sense problemes. Està potser una mica a la part alta de Barcelona, però no deixa d'estar centrat. Per suposat, sempre s'hi pot arribar amb taxi. A la pàgina web de TMB hi ha un pràctic "Vull anar" on pots posar d'on surts i on vols arribar i et mostra diferents rutes possibles.


Fent click al mapa es pot veure més gran i més detallat i fent click aquí es pot anar directament a la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona.

L'horari del transport públic és fins a les 0h de diumenge a dijous i festius, fins a les 2h els divendres i les vigíles de festius, i està obert tota la nit els dissabtes. Aquí informació sobre els horaris del metro. Els horaris del bus varien una mica en funció de la línia. Aquí hi ha informació, però la veritat és que no he estat capaç de trobar els horaris.


Depenent del grup és convenient anar-hi una mica abans que obrin les portes perquè es va formant una cua. En aquest cas, van deixant passar a la gent per tandes, així no s'acumula tothom a les rampes de baixada ni a l'entrada. Tal com deia, la sala està sota terra i s'hi entra a través d'unes rampes. Quan arribes al final tens a la dreta la taquilla, al davant el noi que mira les entrades, un cop passat aquest et queden davant les escales per a baixar a la sala, a l'esquerra el merchandising, si n'hi ha, i a la dreta el guardarropía.



També comentar que una vegada hi vaig anar amb el peu enguixat, després d'una operació i em van posar un tamburet alt més o menys on els hi vaig dir: a davant, però a un costat. També tenen un petit tros a davant a l'esquerra separat per una cinta que és per a separar el públic una mica de l'entrada als camerinos. Suposo que segons el cas, també deixarien posar-hi algú allà.


Al final ha acabat quedant bastant llarg... A veure si vaig trobant moments per a anar-ho ampliant a diferents sales que hagi visitat, que potser no són gaires, però si és just la que algú estava buscant, tot això que tindrà.

1 comentari:

música: ni temps ni espai ha dit...

Molt bona idea, i molt útil. Només afegir-hi que si es va en cotxe, lo d'aparcar es força complicat.

Salutacions.