dilluns, 18 d’abril del 2011

Separació: Elegant Machinery

Ara fa uns dies, a partir del blog Javierelectro vaig poder veure que negaven que els motius pels quals Elegant Machinery s'havia separat no eren polítics.

No em va sorprendre tant que neguessin aquests motius, sinó que s'haguessin separat, del que no en tenia cap notícia i que encara no consta a la pàgina oficial del grup.

Tot i això, a Side-Line es poden llegir un parell de notícies al respecte: aquí s'especula sobre els motius de la separació i aquí el Richard Jomshof els nega.

Una mica com a resum de les dues: a dia 5 d'abril comenten que s'han cancel·lat els shows previstos al juny a Suècia. Side-Line diu que feia una setmana que en tenien constància, però que havien intentat posar-se en contacte amb el Robert Enforsen o el Richard Jomshof, sense èxit, així que passaven a comentar el que sabien.

La separació la va anunciar el manager de la banda, tot i que l'any passat havien anunciat que estaven treballant en un nou cd. El motiu diuen que és polític, ja que el Rochard Jomshof és parlamentari per al partit Sweden Democrats (Sverigedemokraterna, SD) i que això hauria dificultat la relació dins del grup.


A la segona notícia, del 6 d'abril, el Richard Jomshof nega que el grup s'hagi separat per aquests motius, sinó que el principal motiu és que la resta del grup no es porta bé amb el Robert Enforsen, que porten temps (anys) intentant solucionar-ho, però que ja no és possible continuar. Comenta, també, que les cançons estaven llestes i que s'anaven a posar a grabar-les, però que no sap què en faran ara, que ho estan discuting actualment.



No sé si la millor manera de defensar-se del Richard Jomshof era dir que l'actitud del Robert Enforsen era un desastre i que no l'aguantaven. No podia ser una mica més políticament correcte (i mai més ben dit)? Més tenint en compte que és bastant senzill criticar-lo per les seves idees polítiques, que pel que he pogut llegir per internet, són de dretes i amb certs aires racistes.


Segons la seva pàgina web el nou cd estava previst per a finals de 2011. Ara, si surt, segurament es retrassi una mica.

Esperem poder-lo sentir algun dia i que ens sorprengui amb algun gran tema. A l'espera de més notícies al respecte, podem escoltar vells èxits, com la cançó Watching You: