dimecres, 1 de febrer del 2012

New Order - Concerts 2012

De nou un grup es "reuneix" per fer calaix en festivals. Dic "reuneix" perquè no hi seran tots, faltarà en Peter Hook, que estarà amb la seva pròpia gira. Efectivament, parlo de New Order i de la seva presència al FIB.

Per sort, també faran un altre tipus de gira pel Regne Unit. A la pàgina de NME hi ha més informació.

Aquestes són les possibilitats que he vist fins ara:
  • Dijous 26 d'abril: O2 Apollo Manchester
  • Diumenge 29 d'abril: Birmingham Ballroom
  • Dimecres 2 de maig: O2 Academy Brixton
  • Dissabte 5 de maig: O2 Academy Glasgow

Descartant els concerts entre setmana em quedaria el del dissabte 5 de maig a Glasgow. He mirat vols i per uns 100€ puc anar i tornar. Tot i això, els horaris no són els millors i no tindria gaire temps de visitar res. Val la pena anar-hi doncs? Com que queda tant encara, millor esperar i veure si afegeixen més concerts.

Segons Gigero també tocarien a Praga el divendres 29 de juny i fa tant temps que vull anar a Praga...


Mirant els posts per tal de no repetri cap cançó, veig que no he escrit mai realment de New Order, tot i que apareixen diverses vegades anomenats.

Una mica la història seria la de 3 nois (Bernard Sumner (guitarra, teclats i veu), Peter Hook (baix) i Stephen Morris (bateria)) que, després de la mort de l'Ian Curtis el 1980, decideixen incorporar la Gillian Gilbert als teclats i fundar el nou grup. A partir d'aquí el seu so va evolucionar del to punk-fosc de Joy Division a uns temes més alegres i més electrònics.

Com que no havia posat mai una cançó seva, he estat dubtant bastant. Al final, m'he decidit per 1963, després de descartar True Faith i Blue Monday perquè tot i potser ser les que més m'agraden, les he escoltat moltes vegades, també amb les versions d'And One i el mateix amb Bizarre Love Triangle amb la versió d'Apoptygma Berzerk.