dissabte, 24 de juliol del 2010

A-ha - Foot of the Mountain

A-ha és un grup conegut pel seu èxit de 1984 Take on me continguda al disc Hunting High and Low que van treure un any després.

És un grup norueg de synthpop format per Morten Harket, Magne Furuholmen i Paul Waaktaar-Savoy. Aquest 2009 van treure un nou disc Foot of the Mountain per tal de fer una gira de comiat. Tots sabem que quan aquestes coses succeeixen és per falta de diners, però aquesta vegada el disc m'ha sorprès gratament.

Potser també les expectatives eren molt baixes, és un grup del que sempre m'han cridat l'atenció algunes cançons magnífiques, però que mai he acabat d'investigar amb ganes. Aquest nou disc potser és el que he escoltat més vegades i la veritat és que tot i haver passat 25 anys, la veu d'en Morten Harket segueix sonant fantàstica, delicada, i el so és bastant similar en totes les cançons però amb molts detalls que vas descobrint a mida que el vas escoltant més vegades.

La portada també m'agrada especialment:


01. The Bandstand
02. Riding the Crest
03. What There Is
04. Foot of the Mountain
05. Real Meaning
06. Shadowside
07. Nothing Is Keeping You Here
08. Mother Nature Goes to Heaven
09. Sunny Mystery
10. Start the Simulator


Aprofito per posar una de les cançons que més m'ha agradat: The Bandstand:



El 15 d'octubre estaran a Barcelona, al Sant Jordi Club i encara hi ha entrades a la venda, però és clar, a més de 40 euros.