dimecres, 25 de gener del 2012

Unheilig - Lichter der Stadt

Ja fa uns dies que coneixem la portada del nou disc d'Unheilig. El nou disc es dirà Lichter der Stadt i sortirà a la venda el 16 de març. La portada és la següent i que, per cert, trobo molt bonica:


I ahir vam conèixer el que serà el tracklist:
  1. Das Licht (Intro)
  2. Herzwerk
  3. So wie du warst
  4. Tage wie Gold
  5. Wie wir waren (feat. Andreas Bourani)
  6. Unsterblich
  7. Feuerland
  8. Lichter der Stadt
  9. Ein guter Weg
  10. Ein großes Leben
  11. Brenne auf
  12. Zeitreise (feat. Xavier Naidoo)
  13. Das Leben ist schön
  14. Eisenmann
  15. Vergessen
  16. Die Stadt

Podem veure les dues cançons que ja van estar tocant durant l'estiu de 2011: Ein guter Weg i Brenne auf, així com que hi col·laboren, amb les seves veus, Andreas Bourani i Xavier Naidoo. Els dos són cantants alemanys, el primer amb pare egipci, el segon amb ascendència hindú, que tenen cert èxit al seu país, però que juraria que no gaire fora. Almenys jo no n'havia sentit a parlar mai, tot i que tampoc vol dir gran cosa.

Es pot comprar una versió normal i una altra de limitada amb un cd que contindrà 10 versions més d'aquestes noves cançons. Es pot anar demanant a Emso.

El primer single serà So wie du warst i sortirà a la venda el 24 de febrer. Entrant a la seva pàgina es pot veure un video promocionant la gira del 2012 i es pot escoltar una cançó que suposo que deu ser una de les noves.


És un fet que el grup cuida molt la seva estètica. Són actius tant a facebook com a la pròpia pàgina web on pengen informació constantment. El grup era en uns orígens molt més heavy, però ha anat girant cap a una música una mica més comercial, més dirigida a adolescents i potser més centrada en la figura de der Graf. Podria ser, doncs, aquest el seu motiu de tota la seva estètica i la seva elevada activitat. Això els hi ha reportat més repercussió mediàtica i alguns contractes de publicitat una mica pesats.

Tot i això, sempre és d'agrair que quan hi ha realment nova informació (disc, gires, etc.) no sigui necessari que rebusquis per tota la xarxa, sinó que simplement t'arribi un email, encara que tampoc cal anar donant la informació amb comptegotes.

Tot i el seu interès per anar ampliant els seus seguidors, no sembla que tinguin gaire interès en expandir-se fora d'Alemanya ja que han deixat de cantar en anglès i les seves informacions també estan sempre en alemany. Una llàstima que no mirin cap a la resta d'Europa, perquè poder-los veure aquí, en format petit seria genial. Crec que fa uns anys van venir a la sala KGB i no estaria malament veure'ls de nou.


Al final, per a compartir, he escollit la cançó Ich will alles de l'àlbum Moderne Zeiten del 2006.



He posat una versió en viu molt millor que la que van tocar aquest estiu a Hamburg, on la van fer acústica i no em va acabar de convèncer. Aquesta crec que representa molt més l'esperit de la cançó, la versió més heavy.

2 comentaris:

música: ni temps ni espai ha dit...

en aquest vídeo, només surt un teclista i un guitarrista. No hi han mes musics? no sé perquè, estava convençut que era un grup més "poblat"

Salutacions.

btretze ha dit...

Doncs diria que sí que en són més. Almenys quan els vaig veure jo en directe eren 5 o així...