dimecres, 4 de gener del 2012

Assemblage 23 - Nou cd

Mirant mirant per internet al final he acabat descobrint que Assemblage 23 també està preparant un nou cd per aquest 2012.

Hi ha una nota a la seva pàgina web on ens ve a dir que li sap greu no haver actualitzat gaire últimament. Comença per una "mala" notícia i diu que no treurà el single The Noise Inside My Head perquè aquest tipus de formats ja no són rendibles.

La bona notícia és que treurà un nou cd, que es dirà Bruise, de cara a l'abril, i que està content en com està anant la seva elaboració. També sortirà una edició limitada amb bonus tracks tal i com va fer amb l'anterior, Compass (2009).

Sobre el cd diu que les cançons són de les més "catching" (que no sabria com posar en català, potser podríem dir "pegadizas") que ha fet i que ha posat molt d'ènfasis en la melodia. Sobre el so es queda tranquil dient que és una espècie d'interessant combinació d'influències retro i futuristes.


He estat pensant què podia voler dir això i quina cançó podria posar d'A23 que més o menys ho exemplifiqués i al final m'he acabat decidint per Binary. És complicat trobar un significat a la frase que una cançó és retro-futurista. Encara ho serà més explicar perquè he escollit aquesta. Tot i això, primer escoltem-la:



Mirant la lletra de la cançó jo m'imagino una societat futura, on tots es decanten per l'opció més senzilla, on tot és correcte o erroni i no hi ha mitges tintes. Tot ve predefinit i no cal que et preocupis per gran cosa.

M'imagino en Tom Shear, el creador d'A23, vestit de negre en una societat tota vestida de blanc i cantant a crits que no tot és blanc o negre. De fet, veig bastant una pel·lícula de ciència ficció dels anys 70 tipus THX 1138 o la novel·la 1984 de George Orwell.

D'aquí ha vingut que acabés escollint aquesta cançó. De deixar anar la ment una estona en aquest avorrit dia a la feina.