dijous, 20 d’agost del 2009

Bad Lieutenant

Amb la mort d'Ian Curtis, Joy Division es va convertir en New Order. La resta d'integrants van decidir continuar, canviant de nom i estil. Per a mi un gran encert, doncs no crec que haguessin aconseguit una atmosfera tan fosca com la que creava l'Ian i, a més, m'agrada molt més la música més alegre de New Order.

(Ara m'adono que no he parlat mai de New Order, així que espero fer-ho aviat.)


El que volia comentar avui és que ara que ha mort el grup, s'han convertit en Bad Lieutenant. Bé, no tots els membres s'han mogut com amb l'anterior canvi, sinó que Bernard Sumner (guitarra i veus de New Order) i Phil Cunningham (guitarrista de New Order) s'han unit a Jake Evans (que ara posa guitarra i veus) per tal de formar aquest nou grup.


S'han passat al voltant d'un any escribint i creant a prop de Manchester juntament amb altres músics com Alex James (Blur) i Stephen Morris (New Order). Quan toquin en viu, també els acompanyarà l'Stephen Morris a la bateria i en Tom Chapman al baix, però els membres oficials són els 3 anomenats anteriorment.

El disc de debut es dirà Never Cry Another Tear i sortirà a la venda el 5 d'octubre. Abans, però, podem escoltar el single de debut Sink or Swim al seu myspace i es podrà descarregar gratuïtament el 28 d'agost si t'apuntes al seu mailing list. Es podrà comprar a partir del 21 de setembre.


Primeres impressions? Encara no n'estic segura, no m'aporta grans novetats... Però tampoc sona malament. S'assembla bastant a New Order. En pròpies paraules del Bernard Sumner:

“There is some continuity to the music I’ve made in the past,but this is very different – because different people are playing on it. This is just how I now want to make music – it feels right to me and I hope at least a few other people feel the same.”

Dir que la música és diferent perquè hi ha altra gent tocant no és dir gaire, però si s'acosta una mica a la qualitat de New Order ja n'hi haurà suficient.