divendres, 1 d’octubre del 2010

Cinema per al cap de setmana

La setmana passada em va costar una mica trobar alguna novetat per anar a veure al cine.

Al final va resultar guanyadora Elisa K, una pel·lícula catalana sobre una nena que rep abusos quanés petita, ho oblida i catorze anys després ho recorda.

La pel·lícula es divideix en dues parts, la primera, quan era petita. La segona, quan ja és més gran i ho recorda. Durant tota la primera part et guia un narrador, una veu en off. Tracta el tema de la violació sense imatges, el que t'angoixa, però no et fa apartar la mirada de la pantalla. Tot i que sigui una pel·lícula relativament curta (72 minuts) és intensa i no et deixa indiferent.


També vaig acabar veient Carancho, una pel·lícula argentina on el gran relam és el Ricardo Darín. És un thriller al voltant d'un advocat especialitzat en accidents de trànsit. A l'Argentina n'hi ha molts i hi ha una lluita per a les indemnitzacions.

La pel·lícula és capaç de mantenir el teu interès fins al final, en tensió, creient que cada situació és real, amb la mirada ja en el que passarà a continuació. Personatges que es fan estimar, que es fan odiar, tot envoltat de la foscor nocturna, on les llums artificials juguen el seu paper. Totalment recomenable.



Per a aquesta setmana tinc les idees més clares, tot i que menys temps per a disfrutar-les.


Per un costat s'estrena el documental Bicicleta cullera poma que tracta sobre l'Alzheimer i com l'antic alcalde de Barcelona i ex-president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, s'hi enfronta conjuntament amb l'ajut de la seva família. Dos anys al costat d'aquest pacient, amb el qual pots estar més o menys d'acord políticament, però que no es pot negar l'optimisme amb què es pren els diferents esdeveniments de la seva vida.


D'altra banda, tenim Buried, que pel que he estat veient (anuncis pel carrer, per internet, a la ràdio...), està tenint molta notorietat.

En aquest cas, tota la pel·lícula transcorre en un taüt, on el protagonista es desperta sense saber perquè està allà. Només disposa d'un telèfon mòbil i 90 minuts (el que dura la pel·lícula) per aconseguir escapar.