diumenge, 14 de juny del 2009

Sónar 2009

L'any passat sí que vaig comprar una entrada de nit per al Sónar però el motiu era perquè hi anaven Yazoo i si haguessin anat al Festival de Flamenc, també m'hi hagués deixat caure.


Aquest any no hi ha cap grup que em cridi l'atenció, però sí que he trobat un parell d'activitats interessants.

La primera, forma part del SonarMàtica i es tracta de la reactable. Creada per un equip de la Pompeu Fabra, consisteix en un instrument musical electrònic on els músics poden experimentar amb el so col·locant i movent unes peces sobre una lluminosa taula rodona. Els autors són: Sergi Jordà, Günter Geiger, Marcos Alonso i Martin Kaltenbrunner.


Les peces de la reactable tenen diferents funcionalitats i estan inspirats pels sintetitzadors analògics de Robert Moog.

Aquí l'enllaç a l'explicació de la pàgina del Sónar.


L'altra activitat és per a la que ja tinc entrada, doncs el preu és totalment accessible: 4 € i amb un descompte si ets jove o si pagues amb alguna tarjeta en concret.

L'activitat en qüestió és "10.000 peacock feathers in foaming acid", portada a terme per Dimitry Gelfand i Evelina Domnitch.


Amb aquest nom no ens diu gran cosa, però consisteix en un espectacle a base de lásers projectats sobre membranes de sabó que van creant a base de productes químics en el moment. La llum dels lásers es projectarà al planetari del CosmoCaixa a través d'aquestes membranes.

A part, hi haurà en Francisco López afegint la música en viu.

Aquí l'enllaç a l'explicació de la pàgina del Sónar.