diumenge, 14 de setembre del 2008

Plagi o inspiració?

La familia del Poeta Pedro Casariego ha acusat Enrique Bunbury de copiar els versos del poeta per al seu primer single "El hombre delgado que no flaqueará jamás" del seu nou disc "Helville de Luxe".

La similaritat és evident, doncs les frases han estat copiades quasi literalment dels seus poemes. Tot i això, on està la línia que separa la inspiració del plagi?

Enrique Bunbury va publicar un comunicat a la seva pàgina web defensant la seva posició (es pot llegir aquí).

En aquest comunicat explica el seu punt de vista dient que dues frases no és un plagi, que aquest està perfectament legislat.

El seu representant s'excusa dient que no poden citar totes les fonts que utilitza perquè necessitarien un llibre sencer. Això no és excusa, què costa posar el final del llibret del cd una nota amb les influències? Només caldria posar aquelles que han estat publicades i, per tant, tenen drets d'autor. Com els seus, que segur que voldrà cobrar.


Centrant-nos més en el cd, es poden escoltar algunes de les noves cançons al seu myspace i em sembla recordar que no estava malament, sonava bastant similar a coses anteriors que ja ha fet. Ara no puc tornar-ho a escoltar perquè l'ordinador es penja com en els vells temps. Quan pugui poso a veure què tal sona.