dimecres, 15 de setembre del 2010

Festival In-edit Beefeater

La setmana passada vaig veure la pel·lícula I'm not there que relata la vida del cantant Bob Dylan de manera molt original i que realment et fa buscar una mica d'informació sobre ell per veure si realment el que estan explicant és cert.

Un cop vist el documental, vaig caure que el festival In-edit Beefeater ja hauria d'estar a punt d'arribar a Barcelona. La pàgina web només donava alguns detalls al respecte de la temàtica a tractar aquest any i les dates concretes: del 28 d'octubre al 7 de novembre.


Tot i això, aquesta setmana ja han posat la programació per a aquest 2010. A primer cop d'ull m'he endut una petita decepció, doncs poca cosa m'interessa realment.

A part de les seccions oficials, també es farà un homenatge a Pennebaker i Hegedus. Potser aquesta part tindrà més interès.


A veure si puc destacar alguns dels documentals que es passaran, tot i que m'ha costat una mica:

LEMMY (Wes Orshoski & Greg Olliver / EE.UU. / 2010 / 117’): aquest documental gira sobre el líder de Motörhead, Lemmy Kilminster. Pot ser interessant per veure el que envolta el món de la música. Va ser un dels pioners i la seva història podria ser interessant. Amb testimonis de Dave Grohl, Alice Cooper, Slash...


LIL'WAYNE “THE CARTER” (Adam Bhala Lough / EE.UU. / 2009 / 77’): el documental segueix la gira europea del 2008 d'aquest raper, Lil'Wayne. Val a dir que crec que no he escoltat cap cançó seva, però a la pàgina s'indica: "...presenta allò més lleig i més guapo del personatge, tot i que Carter es va negar a fer declaracions. El resultat espanta i commou". I, la veritat, com en el documental anterior, pot ser interessant veure com n'és de diferent la vida d'un raper.


MEMORY & DESIRE: 30 YEARS IN THE WILDERNESS WITH STEPHEN DUFFY AND THE LILAC TIME (Douglas Arrowsmith / Canadà i Regne Unit / 2009 / 84’): història del fundador de Duran Duran. Més que res per veure com sobreviu un músic, Stephen Duffy, deixant un grup exitós i passant a formar part d'uns, almenys per a mi, desconeguts The Lilac Time i a escriure cançons per a Robbie Williams. Aquest és, probablement, el que trobo més interessant.


TIERRA DE CIERZO: AL ESTE DEL MONCAYO (Jorge Nebra / Espanya / 2009 / 85’): ens explica la història del rock'n'roll aragonès. Com que segur que toca el tema d'Héroes del Silencio i de Bunbury, el podria trobar interessant.


Ara ja passem a la part de l'homenatge a D.A. Pennebaker i Chris Hegedus. I destaquem també alguns documentals, des del meu punt de vista, bastant més interessants que els anteriors:

DEPECHE MODE 101 (D.A. Pennebaker, Chris Hegedus & David Dawkins / EE.UU. & Regne Unit / 1989 / 121’): un dels ja clàssics dvds de Depeche Mode, sobre el concert 101 que van donar al Rose Bowl de Pasadena (California) el 18 de juny de 1988, en la gira del Music for the Masses. El documental es centra més en un grup de fans que segueix al grup que en els propis músics. La pregunta obligada és: hi haurà subtítols en català o espanyol? Fins ara crec que no estaven disponibles.


DON’T LOOK BACK (D.A. Pennebaker / EE.UU. / 1967 / 96’): un clàssic dels documentals, però que encara no he vist. D.A. Pennebaker segueix la gira de Bob Dylan del 1965. Imprescindible, ja un clàssic.


ZIGGY STARDUST AND THE SPIDERS FROM MARS (D.A. Pennebaker / Regne Unit / 1973 / 87’): un altre documental imprescindible (i ja en van 3, però el de Depeche Mode per suposat ja l'he vist). Últim concert de Ziggy Stardust, amb un David Bowie en un dels punts àlgids de la seva carrera.


Al final encara en podrem salvar alguns. Potser no de la secció oficial, on ha estat difícil fer una selecció, sinó més aviat de l'homenatge en qüestió. Diria que els horaris encara no estan disponibles, però espero poder-m'ho compaginar.


A part, veig a la pàgina un apartat anomenat "SECCIÓ EXCEDLENTS: AVANÇAMENT" i que ens indica uns quants documentals més. No sé què té d'especial, però entre els documentals que indica podríem destacar:


IT MIGHT GET LOUD Davis Guggenheim / EE.UU. / 2008 / 97’: que tractarà la manera de fer rock de 3 guitarristes coneguts per tots: Jimmy Page, The Edge i Jim White.


STRANGE POWERS: STEPHIN MERRIT AND THE MAGNETIC FIELDS (Kerthy Fix & Gail O'Hara / EE.UU. / 2010 / 86’): fundador dels The Magnetic Fields i segons ens diu la pàgina, creador amb diferents instruments bastant estranys.


WHEN YOU’RE STRANGE: A FILM ABOUT THE DOORS Tom DiCillo / EE.UU. / 2009 / 85’: documental sobre la història de The Doors centrada principalment en el seu cantant, Jim Morrison i els seus diferents estats d'ànim i adiccions. El vaig veure fa poc i també és molt interessant.



Finalment, també ens informen que la Filmoteca se suma a aquest homenatge a D.A. Pennebaker (tot i que només ens ho indiquen a la versió en castellà de la pàgina de programació), amb els següents títols:

  • Kings of Pastry: sobre la pastisseria a França. Tres dies de competició per a ser escollit "Meilleur Ouvrier de France".
  • Town Bloody Hall: debat sobre el feminisme el 1979.
  • The War Room: es centra en l'oficina de campanya de Bill Clinton abans de què fos president del Estats Units. Stephanopoulus i Carville, que conduien la campanya, planegen estratègies mentres reben les notícies dels escàndals del seu candidat.
  • Searching for Jimi Hendrix: no he trobat gran cosa per internet, però crec que tracta sobre una actuació de Jimi Hendrix.
  • Coming Home (Janis): del qual tampoc he trobat gran cosa, però suposo que tracta sobre la Janis Joplin.


Doncs amb això tindriem un petit resum del que es durà a terme el proper mes a Barcelona pel que fa a documentals musicals.