dimecres, 6 de gener del 2010

Top 5 - Black

Quin color? Doncs, BLACK, of course.

Top 5:

5. Morrissey: Black Cloud, del seu últim disc Years of Refusal. No és la millor cançó del disc, però no desentona. Pessimisme poètic de qualitat "I can woo you. I can amuse you. But there is nothing I can do to make you mine" made in Morrissey. Al principi sembla una cançó bastant tranquil·la, però es va animant a poc a poc a mesura que va avançant.

4. Placebo: Black Eyed. Un clàssic de Placebo, del disc Black Market Music (de nou fent referència al color negre). Una nova visió pessimista de la vida "That's why I spend my days alone. I'm forever black eyed. A product of a broken home". Tota la cançó és la història d'aquesta persona d'ulls negres en la qual no es pot confiar.

3. Depeche Mode: Black Celebration, del disc homònim. Igual que les dues cançons anteriors, amb una lletra negativa, però en aquest cas, fins i tot el so és fosc i inquietant. Què grans són Depeche Mode: "To celebrate the fact. That we've seen the back, of another black day". Possiblement ocupa la tercera posició perquè és una cançó que he escoltat milers de vegades, per contra de les altres dues que són més noves dins la meva discografia i ara em criden més l'atenció.

2. Colony 5: Black, del disc Structures. Aquí ja tornem a un so més animat i amb una lletra que no sé si no acabo d'entendre, o que no té un significat clar i que es pugui desxifrar fàcilment. Tot i això, la cançó m'agrada i és una mica més positiva "it’s time for a broken heart to feel". Es pot intuir una mica d'optimisme!

1. Elegant Machinery: Black Town, del disc Degraded Faces. Crec que Elegant Machinery, per molt que parlin del desastre mundial més gran del món, seguiran sonant animats. Aquest és un cas que s'aproxima a aquest fet: música animada, però lletra amb un toc pessimista "Waking up on monday morning. Another week in front of me. Outside my window the rain is falling. A rain filled with tragedy. I see depressed people running all around. Back to work, back to work. I can not stand it, there must be something better than this" però també mirant al futur amb ànims "I think it's time, time for a change".


La llista de cançons amb alguna relació amb el color negre és infinita.

2 comentaris:

música: ni temps ni espai ha dit...

Colony 5: els eterns al llistat de grups per sentir urgentment.

Elegant Machinery: Només el coneixia de nom. Cal que els posi al llistat de grups per sentir urgentment.

Passaran al davant de colony 5? o tindran la mateixa sort?

fan falta mes hores al dia!!!!!!!!!

Saluatcions.

btretze ha dit...

:D

Sí que fan falta més hores. Potser podríem eliminar-ne algunes de feina (pagades igualment, és clar)