dimecres, 28 d’octubre del 2009

In-Edit Beefeater

Comença la 7a edició del festival In-Edit a Barcelona.

En què consisteix? Molt simple, el propi logo ho indica: Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona.

Aquí es pot veure la programació i aquí la graella per tal de poder-ho compaginar tot.


He fet una selecció dels que m'agradaria veure: 7 en total, més el clàssic This is Spinal Tap que ja he vist i, per tant, ha estat descartat.

Se'm sol·lapen horaris amb la feina, el futbol i entre els mateixos documentals, però intentaré veure'n el màxim possible, tot i que per a què negar-ho, en veuré 1 o com a molt 2...


El primer que m'ha cridat la atenció és The posters came from the walls sobre Depeche Mode tot i que ells encara no hi surtin. Tracta de com la seva música i el seu estil ha influït en llocs tan diferents.


Seguim amb el gran Johnny Cash i el documental sobre el concert que va donar en una presó Johnny Cash at Folsom prison. També en donen un altre sobre ell, però aquest m'interessa més. L'altre és més sobre com va influir ell sobre la música americana.


El tercer és sobre Anton Corbjin i la seva mirada (de fotògraf, creador de videoclips, etc) a grups tan reconeguts com Depeche Mode, U2, Joy Division, Nirvana... El documental en qüestió és Shadow Play: The making of Anton Corbjin.


També m'ha cridat l'atenció TRIMPIN: The sound of invention i copio textualment la presentació que hi ha a la pàgina web: [Trimpin] és el nom d'un artista-músic-inventor-torrat que fa escultures musicals amb cent guitarres i composa simfonies mitjançant terratrèmols o ratpenats.


Favela On Blast ens dóna una visió de com es viu la música a les "favelas" de Brasil.


Finalment, Who killed Nancy? sobre si Sid Vicios (ex- Sex Pistols) va matar o no la seva nòvia i Madness: The liberty of Norton Folgate sobre el grup anglès de ska-pop-reggea.


A veure si passades un parell de setmanes puc comentar alguna cosa sobre els que hagi pogut veure.