dissabte, 11 d’octubre del 2008

Peter Heppner - Suddenly

Volia començar una nova "secció" que recollís la cançó o el grup que més he estat escoltant els últims dies. La vida són èpoques, anys, setmanes, dies... i per a cadaun hi ha una música concreta.

Últimament estic intentant descobrir el màxim de grups possibles. Remirant em vaig topar amb Wolfsheim, un grup de música electrònica sorgit d'Hamburg el 1987 amb una veu impressionant.

I, just després de descobrir-los vaig trobar el disc en solitari del seu cantant (sí, ja s'han separat), Peter Heppner, titulat, adequadament, Solo.


Dins d'aquesta joia hi ha la cançó Suddenly. Volia que aquesta fos una secció curta, on a part del nom del grup, el disc i la cançó hi hagués poca cosa més, però en aquest cas també volia aprofitar per analitzar una mica la lletra, així que en aquest cas faré les dues coses: presentació de la cançó que més he estat escoltant els darrers dies i un petit anàlisi.


La cançó comença amb un simple piano i va agafant força a mesura que van passant els segons. La veu comença la primera estrofa com un xiuxiueig i també creix quan arriba a la primera tornada.

Lletra:

I don’t give a fuck
What you say
I don’t want to hear no lies
From you today

You wonder why you stand
All alone
But maybe you just reap
What you’ve sown

And suddenly…
You find you’re in so deep
The more you try in vain
To free yourself again
The deeper you will fall … won’t you?

A thousand times I’ve lent
A helping hand
I’m not asking for a "thanks"
Don’t misunderstand

But you’re hiding from the truth
If you think that you don’t need a friend aren’t you?
A long descending road, I’ve been told
Lies out there in the cold
For those alone

And suddenly...

All the things that you have done... one by one...
Are just coming back to you... so they do...



Analitzant una mica el significat de la cançó podríem dir que li diu a algú que ja n'està fart de la seva despreocupació pels altres, que fins al moment només ha mirat per sí mateix i que a partir d'aquest moment rebrà allò que ha sembrat.

Que l'ha ajudat moltes vegades, que no vol un "gràcies", sinó que no s'autoenganyi pensant que no necessita a un amic i que tot el que ha fet ara li retornaran a ell. Que està sol.


Video: No n'hi ha d'oficial, però han penjat la cançó al youtube




Per acabar, destacar les frases remarcades en blau a la lletra de la cançó, que encara em posen els pèls de punta quan les sento.