diumenge, 17 d’agost del 2008

Jocs Olímpics - Pekín 2008

Com m'agradaria poder viure uns Jocs Olímpics on el meu país estigués representat per tot d'esportistes de primera categoria...

Mentrestant ens confirmem en recolzar aquells que ens cauen bé o els que donen més espectacle.

El REI d'aquests Jocs ha estat sense cap mena de dubte Michael Phelps, que ha guanyat les 8 proves de natació en les que es presentava. Dues d'elles amb molta dificultat i la resta amb una insultant avantatge sobre els seus competidors. També ha aprofitat per batre 7 dels rècords.



Després, no cal dir-ho, les meves esperances estaven dipositades en Gervasio Deferr, gimnasta que va guanyar un or a salt a Sydney '00 i un altre a Atenes '04 i que avui ha pogut completar el seu somni al guanyar la plata en terra, la seva veritable especialitat.


Ha guanyat un xinès que per mi no ha fet el millor exercici, però no ho ha fet gens malament. Per una altra banda cal destacar les caigudes del romanès Dragulescu i el brasiler Hypolito que els ha apartat del tot de les medalles tot i ser dels favorits.



També avui ha guanyat Rafa Nadal al tennis. El partit més emocionant va ser la semifinal contra Djokovic, però també s'havia de guanyar la final. Ha complert sense problemes.


Roger Federer va quedar eliminat al torneig individual als quarts de final, però va aconseguir eliminar a les semis de dobles als germans Bryan i plantar-se amb el seu company Wawrinka a la final. Que van guanyar. Així que també té la seva més que merescuda medalla d'or.



De veure per la tv he vist molts esports diferents (i els que queden encara), però el que és un pal és que pràcticament tot es centra en els esportistes espanyols que, tot i lògic, ens fa perdre d'altres esports. A més, per la tarda repeteixen una i altra vegada el mateix (sobretot si ha guanyat algun espanyol) i sense cap avís ni res de què sigui en diferit. Perquè no posen altres esports, curses, exercicis que durant la matinada i el matí no hem pogut veure?


Finalment, destacar la Cursa de Joan Llaneras que va aconseguir la medalla d'or en ciclisme en pista (o alguna cosa similar). Em va costar entendre les normes i puntuacions de la prova, però un cop més o menys pillades és bastant emocionant.